23.09.2013

Hieronder een selectie van onze projecten uit ons Portfolio:

24.07.2013

DT lanceert DesignThinkers Academy 'Learning by Doing'

Wij bieden Training Programma's voor Professionals & Teams uit zowel de Private en/of (Semi) Private sector, Study Tours, Masterclasses, Summer Schools en Personal Coaching.
read more

25.06.2012

Volgende D*DNA Meetup bij Volkswagen A.G. 24 & 25 Juni 2013

DT initieert & faciliteert vier keer per jaar DesignersDNA, een Service Design Thinking platform voor corporate professionals. Het platform kent leden als Cisco, Philips, Volkswagen, Rabobank, DSM, Oce en Schiphol.
read more

01.03.2013

DesignThinkers Group ontwerpt Brand Refresh voor AIESEC

Samen met focusgroepen over de hele wereld, ontwerpen we een Brand Refresh van het AIESEC merk. De manier waarop het merk een belangrijke rol speelt in de dienstverlening richting klanten en andere stakeholders.

07.02.2013

DT faciliteert Co-Creatie sessies voor Amsterdam Smart City

DesignThinkers is gevraagd Co-Creatie sessies te faciliteren met alle stakeholders over Concepting, Business Modeling en Value Networking. De output wordt gepresenteerd in een Roadmap voor CO2 reductie.
read more

21.06.2012

DT faciliteert Co-Creatie Douwe Egberts Master Blenders 1753

De Co-Creatie Sessies worden gehouden in onze Creatieve Ruimte in Amsterdam. Belangrijkste focus is het delen van ervaringen in koffiecultuur. Welke veranderingen en trends kunnen worden vertaald in mogelijke scenario's?

21.06.2012

DesignThinkers werkt aan mobiliteitsdiensten voor NS

De nadruk ligt op Centraal Station Utrecht, dat op dit moment een fundamentele herontwikkeling ondergaat. Dit biedt een uitstekende gelegenheid voor innovatie in dienstverlening aan treinreizigers. Binnenkort meer.

21.06.2012

'Open Training' Service Design 17 Juli London & 19 Juli Amsterdam

Deze energieke, 4 uur durende training resulteert in hands-on ervaring in de Service Design Thinking tools en methodieken. We trainen tools zoals Customer Journey Mapping, Value Network Analyse en Prototyping.

read more

21.06.2012

DT faciliteert Bootcamp Service Design Singapore 21-22 Juni 2012

DT is erg trots om samen te werken met UX Design Specialisten in Singapore en organiseert een Bootcamp Service Design Thinking in de maand juni. De Bootcamp is nu open voor inschrijving.
read more

01.05.2012

Customer Journey & Value Network Mapping Verzekeringsmaatschappij

DT ontwerpt nieuwe diensten voor verzekerings maatschappij Storebrand in Noorwegen. Het eerste resultaat is het ontwerp van een 'Community of Care'. De casebeschrijving wordt binnenkort online gepubliceerd.

02.03.2012

Schrijf nu in voor Green StartupLAB 'initiated by Green Metropole'

Het Green StartupLAB biedt een unieke kans aan Startups, gevestigd in de Amsterdamse regio, die duurzaamheid centraal stellen bij de producten en dienstenontwikkeling. Schrijf nu in voor een gratis sessie op vrijdag 23 maart.

read more

14.11.2011

Lancering DT Chili 14/15 november 2011 door Alfredo Osorio

Op 14/15 november 2011 wordt DT Chili officieel gelanceerd door Alfredo Osorio op het Nationale Event, geopend door de Chileense minister van Economische Zaken, 'Diseña innovacion, emprende negocios - 1 taller nacional'.
read more

23.06.2011

Customer Journey Mapping voor het modemerk Sandwich_

Hoe kunnen sociale media de merkbeleving versterken? Hoe kunnen we een loyaliteitsprogramma ontwerpen gericht op de toekomst? De eerste stap is het verkrijgen van inzichten uit de Customer Journey. Binnenkort meer.

12.04.2011

DesignThinkers werkt voor nieuw Zuid-Koreaans TV Station

DT heeft de opdracht de Key Brand Values van een nieuw Zuid-Koreaans TV Station te bepalen, met behulp van Design Thinking tools. Het TV Station zal dit jaar worden gelanceerd en is eigendom van JoongAng Media Network (JMnet). In dit project werken we nauw samen met onze Associate Erik Roscam Abbing.

04.04.2010

DT ontwerpt Product/Service combinaties voor Philips

We zijn erg verheugd en trots op de samenwerking met de professionals van Philips Design. Voor een nieuwe Philips Venture zullen wij Business Modellen, Communities, Roadmaps en Service Blueprints ontwerpen.

10.12.2010

DesignThinkers ontwerpt Merk voor TMG

Telegraaf Media Nederland (TMG) lanceert eind dit jaar hyperlokale portalen op dichtbij.nl. Een landelijk dekkend netwerk van lokale sites. DT is verantwoordelijk voor het ontwerp en het verhaal achter het Merk.
read more

19.11.2010

Provincie Noord-Brabrant Duurzame Mobiliteit Community

De ODINN Community faciliteert online en offline gesprekken en kennisdeling over Duurzame Mobiliteit voor organisaties in de provincie Noord-Brabant. DesignThinkers werkt samen met mobiliteitsdeskundige Bureau H2o.
lees meer

11.10.2010

High Potentials voor Ministerie van Buitenlandse Zaken

DesignThinkers is gevraagd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het ontwerpen en implementeren van een Community voor toekomstige 'High Potentials'. De Community krijgt de naam: 'Come and join our Network'.

15.09.2010

Design Thinking voor Hyper Lokaal Online Initiatief TMG

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft DesignThinkers gevraagd hun Project Team te versterken en verschillende concepten voor online (hyper)lokaal nieuws te testen. Design Thinking en Co-Creatie zijn hierbij essentieel.

20.08.2010

Branding voor Science Port Holland

Science Port Holland stelt zich ten doel een van de meest toonaangevende innovatie hotspots in Europa te worden. DesignThinkers werd gevraagd, door DSM en de TU Delft, deze unieke propositie te visualiseren.

19.08.2010

World Expo 2010 Shanghai 'Better City, Better Life'

Van 1 mei t/m 31 oktober, vindt in Shanghai de World Expo 2010 plaats. De deelnemers worden uitgedaagd om met ideeën te komen voor leefbare steden in de 21e eeuw. DesignThinkers werd gevraagd om een Dutch Design Press toolkit te ontwerpen.

21.06.2010

DT lanceert Zorg Initiatief: CareToDesign

CareToDesign is een netwerkorganisatie bestaande uit specialisten in Branding, New Marketing, Strategie & Innovatie. CareToDesign richt zich op klantgerichte innovatie in de gezondheidszorg, met behulp van Design Thinking tools.
bekijk de CareToDesign website

21.05.2010

Philips and DesignThinkers bouwen online Community

Philips en DesignThinkers gaan gezamenlijk bouwen aan een online Community voor professionals werkzaam in multinationals om kennis en ervaring met Design Thinking en Service Design instrumenten en methoden te delen. Binnenkort meer.

10.02.2010

LAB Pilots van start bij Ministerie van Economische Zaken

DesignThinkers start een aantal Customer Journey LAB Pilots bij het Agentschap NL, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken. Belangrijkste doel is het verkrijgen van inzicht in de klantbeleving en het verbeteren van de dienstverlening.

01.02.2010

Internal Branding: Gasunie's Netwerk van de toekomst

Gasunie's pay off vertelt het verhaal van de Gasunie als belangrijke centrale hoofdrolspeler in de 'Noord-Europese Gasrotonde'. Het Aardgas Netwerk staat synoniem in een Internal Branding Campagne van de Gasunie.

read more

23.09.2009

Publicatie over Service Design

DesignThinkers heeft meegewerkt aan het tot stand komen van een publicatie over Service Design, genaamd "Designing Services with Innovative Methods". Dit boek beschrijft een aantal interessante Service Design Cases.
bestel hier

23.09.2009

Work in Progress

Onze Service Design en Customer Journey Lab projecten resulteren vaak in prachtige mediaconcepten voor onze klanten. Zie hier een greep uit ons recente werk.
read more

23.09.2009

DT helpt Greenpeace Crowd Sourcing

Greenpeace is een van de vele 'zenders' van de 'groene boodschap'. Om je binnen deze context van groene boodschappen nog te onderscheiden moet je eerst kijken hoe de ontvanger deze boodschappen beleeft.

read more

23.09.2009

DT ontwerpt New York uitgave voor EZ

De uitgave wordt gepubliceerd in het kader van de festiviteiten rondom Henry Hudson, die vierhonderd jaar geleden met zijn schip aanmeerde op het eiland Manhattan, en zal worden uitgereikt door de staatssecretaris van Economische Zaken.
sneak preview

23.09.2009

DT ontwikkelt mobiliteitsdienst voor Gemeente Amsterdam

In opdracht van de Gemeente Amsterdam, Haven Nieuw West heeft DesignThinkers een reeks Customer Journey Lab workshops gehouden om de ervaringen mbt mobiliteit in kaart te brengen.

read more

23.09.2009

Holland Branding

Samen met Nation Branding specialist Simon Anholt heeft DesignThinkers, in opdracht van EZ, een Holland Branding Box ontworpen. De Box zal als visueel uitgangspunt en bron van inspiratie worden gebruikt door de Nederlandse overheid voor communicatie met het buitenland.
"... and the Dutch created Holland"

21.09.2009

EZ vraagt DesignThinkers

Met het kiezen voor het bureau DesignThinkers uit Amsterdam kiest de overheid voor het inwinnen van advies over service-innovatie door design. Het twee jaar oude Service Design Bureau DesignThinkers werkte al langer voor EZ.

read more

21.09.2009

"Nederlanders leven met Water"

In opdracht van het Waterschap Vallei & Eem heeft DesignThinkers een regionale campagne ontwikkeld voor het kennismaken met het Waterschap in een verkiezingscampagne "Het Waterschap is hier".

read more

DesignThinkers is een 'design driven' service innovatie bureau.
Wij helpen organisaties met het ontwikkelen van merken, product-service combinaties en een open cultuur.
Met als doel het versterken van de innovatie kracht en het vermogen waarde te co-creëren met alle stakeholders en zo te bouwen aan duurzame klantrelaties en sterke merken.
DesignThinkers is een 'design driven' service innovatie bureau.
Wij helpen organisaties met het ontwikkelen van merken, product-service combinaties en een open cultuur.
Met als doel het versterken van de innovatie kracht en het vermogen waarde te co-creëren met alle stakeholders en zo te bouwen aan duurzame klantrelaties en sterke merken.
DesignThinkers is een 'design driven' service innovatie bureau.
Wij helpen organisaties met het ontwikkelen van merken, product-service combinaties en een open cultuur.
Met als doel het versterken van de innovatie kracht en het vermogen waarde te co-creëren met alle stakeholders en zo te bouwen aan duurzame klantrelaties en sterke merken.
DesignThinkers is een 'design driven' service innovatie bureau.
Wij helpen organisaties met het ontwikkelen van merken, product-service combinaties en een open cultuur.
Met als doel het versterken van de innovatie kracht en het vermogen waarde te co-creëren met alle stakeholders en zo te bouwen aan duurzame klantrelaties en sterke merken.
DesignThinkers is een 'design driven' service innovatie bureau.
Wij helpen organisaties met het ontwikkelen van merken, product-service combinaties en een open cultuur.
Met als doel het versterken van de innovatie kracht en het vermogen waarde te co-creëren met alle stakeholders en zo te bouwen aan duurzame klantrelaties en sterke merken.
DesignThinkers is een 'design driven' service innovatie bureau.
Wij helpen organisaties met het ontwikkelen van merken, product-service combinaties en een open cultuur.

23.09.2013

Wij gebruiken methoden & tools uit de design wereld bij innovatie in dienstverlening
DesignThinkers is een 'design driven' service innovatie bureau. Wij helpen organisaties met het ontwikkelen van merken, product/service combinaties en een open cultuur. Met als doel het versterken van de innovatie kracht en het vermogen waarde te co-creëren met alle stakeholders en zo te bouwen aan duurzame klantrelaties en sterke merken.
Bekijk hier de Profielen van de Key Associates van DesignThinkers

23.09.2013

DT biedt in-house Service Design Thinking & Customer Journey Mapping Training: 'LEARNING BY DOING'

Tijdens de training zullen we antwoord geven op de volgende vragen: Hoe kunnen we gebruikmaken van Service Design tools en methodieken om duurzame klantrelaties op te bouwen? Hoe kunnen we dienstverlening innoveren om zo sterkere merken in de markt zetten? Wij bieden twee niveaus: Basis en Gevorderden.
read more

Wat kan DT voor u betekenen?

Betere klantervaring: Sterker merk

Customer Journey LAB is een innovatief instrument, ontwikkeld door DesignThinkers, gebaseerd op Service Design en Design Thinking methodologieën. Het is een doeltreffend middel om inzicht te krijgen in de klantervaring van uw merk en de gerelateerde dienstverlening. De wijze waarop uw klant uw merk ervaart bepaalt uiteindelijk het succes.


DesignThinkers kan uw bedrijf of organisatie helpen de klantervaring van uw merk te verbeteren. Wij bieden onze creatieve LAB Workshops voor het ontdekken van verbeteringen en nieuwe mogelijkheden ten aanzien van uw product en de daarbij behorende dienstverlening. Met behulp van de resultaten uit de Workshops helpen wij u graag verder met het ontwerpen van Nieuwe Diensten of Marketing Campagnes voor een succesvol merk.
Wat kan het Customer Journey LAB voor u betekenen? Lees meer

24.07.2013

DesignThinkers houdt je graag op de hoogte over Design Thinking en New Marketing. Kijk hieronder voor interessante artikelen van onze Associates, Evenementen en andere Items:

19.05.2013

DesignThinkers verantwoordeljk voor 'Story behind the Brand': Telegraaf Media Nederland (TMG) lanceert nieuw merk 'Dichtbij'


Telegraaf Media Nederland (TMG) lanceert een nieuw initiatief van hyperlokale portalen op dichtbij.nl. Een landelijk dekkend netwerk van lokale sites. Design Thinkers is verantwoordelijk voor het ontwerp en het verhaal achter het Merk. Lees meer op Emerce


21.04.2013

DesignThinkers Key Note Spreker op AEGON Marketing Conferentie 15 April


'Trust, the next big thing'. Dit is de titel van DesignThinkers Key Note voor AEGON's Marketing Conferentie 15 april. Hoe kan AEGON de vertrouwensbreuk herstellen? Hoe kan AEGON een klantrelatie aangaan, gebaseerd op vertrouwen? Klik hieronder voor de Key Note:

12.04.2012

DesignThinkers een van de co-auteurs van ‘This is Service Design Thinking’
Service Design is een beetje een modewoord vandaag de dag en krijgt veel belangstelling vanuit diverse vakgebieden. Het boek 'This is Service Design Thinking' (Uitgegeven door BIS Publishers) is samengesteld op een Co-Creatieve en User-Centered wijze. DesignThinkers was verantwoordelijk voor een van de Case Studies in het boek.
Klik hier om het eerste hoofdstuk online te lezen

12.04.2011

Design Thinking Network, Powered by Wenovski

De mensen van DesignThinkers zijn specialisten in het faciliteren van gesprekken, het bouwen van communities en zijn grote voorstanders van zelforganisatie en multidisciplinaire samenwerking. Daarom zijn we een open platform gestart voor het delen van ideeën tussen creatieve denkers met alle mogelijke achtergronden. Meer dan 1500 professionals maken al deel uit van het Design Thinking Network, Powered by Wenovski.
Check it out...

19.11.2010

Boek Launch Erik Roscam Abbing, Brand-Driven Innovation

Door Erik Roscam Abbing, Associate DesignThinkers en eigenaar Zilver Innovation
Op 27 oktober introduceerde Erik Roscam Abbing zijn nieuwe boek over Brand Driven Innovation. In een inspirerende middag, met sprekers uit zowel de academische en zakelijke wereld, werden enthousiast ideeën en visies gedeeld. We bevelen dit inspirerende boek van harte aan omdat het de kracht van Brand Driven Innovation zo helder beschrijft.
Klik hier voor meer informatie

25.10.2010

Service Design krijgt voet aan de grond in Nederland

Door Arne van Oosterom voor EMERCE
De dienstverlening domineert de relatie met de klant. Om de concurrent voor te blijven, moeten organisaties daarom een nieuwe uitdaging aangaan. De kwaliteit van de dienstverlening is sterk afhankelijk van een goede samenwerking met de klant, en daar moet je de klant dus goed voor kennen. Maar veel organisaties beseffen dit niet.
Lees het artikel op EMERCE

13.10.2010

Extreme CRM Make-Over in zeven dagen


Door Graham Hill, Senior Associate & Strategic Advisor DesignThinkers
Hill stelt een Extreme CRM Make-Over voor, waarbij in zeven dagen de organisatie en ideeën op de schop worden genomen. Er wordt hierbij een grotere rol toegeschreven aan de klant. Dat betekent echter niet dat bedrijven controle verliezen over hun klanten, die hadden ze in de eerste plaats al niet. "Controle is een illusie", aldus Hill.
Lees het volledige artikel Extreme CRM Make-Over in zeven dagen

21.09.2010

DT gastheer Creative Corner PICNIC '10 voor Vodafone

De opkomst van krachtige Service Ecosystemen als Google en Apple zijn een uitdaging voor de meer traditionele Business Modellen. In hands-on sessies zullen we de mogelijkheden van Design Thinking demonstreren voor het herontwerpen van Business Modellen. DesignThinkers is gastheer op PICNIC '10 van de Creative Corner voor o.a. Vodafone en UPC op woensdag, donderdag en vrijdag.
Bekijk het volledige programma op de PICNIC '10 website

15.09.2010

DesignThinkers Moderator op Emerce eDay, 16 September

Emerce eDay biedt een blik in de toekomst van online business en marketing in één dag. Nieuwe strategieën, cases, concepten en technologieën op het gebied van e-business worden gepresenteerd door de top van nationale en internationale sprekers. DesignThinkers is gevraagd mee te werken aan eDay in de rol van Moderator. Locatie: Van Nelle Fabriek, Rotterdam, 16 September.
Kijk op de Emerce eDay website voor meer informatie

15.09.2010

LAB sessies en Keynote spreker op CCC 2010

De Creative Company Conference 2010 heeft als hoofdthema: Design thinking, Service Design & Innovatie en ondernemerschap in de creatieve industrie. De Creative Company Conference heeft DesignThinkers gevraagd tijdens de conferentie een aantal Customer Journey LAB break-out sessies te organiseren. Arne van Oosterom zal een van de Keynote sprekers zijn op de conferentie.
Kijk voor meer informatie op de website van Creative Company Conference

26.05.2010

10-Stappen Plan Customer Journey Mapping

Door Arne van Oosterom, MYCUSTOMER.com. Om concurrerend te blijven en goed mee te bewegen met de veranderingen van vandaag de dag, moeten bedrijven en organisaties de klantervaring van hun merk koesteren. Customer Journey Mapping kan de sleutel bieden tot het analyseren en verbeteren van deze zogenoemde klantervaring. DesignThinkers geeft de 10 belangrijkste ingrediënten voor een Customer Journey Map.
Lees het artikel op MYCUSTOMER.com (Engelstalig)

03.04.2010

Arne van Oosterom Afsluitende Keynote op IA Conferentie

Het thema van de IA Conferentie 2010 is "Service Design Thinking". De grootste uitdaging voor informatie-architecten vandaag de dag is een product of service zo te ontwerpen en te innoveren dat het een merk op de lange termijn succesvol wordt en blijft. Arne van Oosterom van DesignThinkers zal als Keynote Speaker de Conferentie afsluiten.
Voor meer informatie kijk op de website van de IA Conferentie

09.02.2010

Volgende UnConference gehouden in New York City 12 Febr.

Een WENOVSKI Design Thinking UnConference is een relatief kleine bijeenkomst van Creatieven. De NYC UnConference is een samenwerking tussen DMD Insight, AIGIA, Parsons New School for Design en WENOVSKI & DesignThinkers Amsterdam. Om de NYC UnConference bij te wonen of om de hoogte te blijven van toekomstige UnConferences kijk op het WENOVSKI Platform.
Ga naar het WENOVSKI Design Thinkers Platform

21.09.2009

Customer Journey: Kijken vanuit de ogen van de klant

In het kort samengevat is een Customer Journey een systematische aanpak om te kunnen kijken vanuit de ogen van de klant. Een innovatieve manier om de klantervaring te verbeteren, verborgen kans te ontdekken en echte toegevoegde waarde te creëren.

read more

21.09.2009

DesignThinkers Weblog

Voor meer recente ontwikkelingen op het gebied van Service Design, bezoek de DesignThinkers Weblog. Hier vind je meer informatie over het vakgebied, beschrijving van case studies, publicaties en aanverwante artikelen.

Service Design Weblog

21.09.2009

Sterkere concurrentiepositie met behulp van Service Design

20.06.2009

Internationaal Service Design Netwerk


DesignThinkers is lid van het Internationale Service Design Netwerk.
Lees hier meer over het Service Design Netwerk

21.09.2009

"Dutch Masters" voor Shell International bv


‘The World Petroleum Congress’ is de ontmoetingsplek voor overheden en olie-industrie, IOC’s en NOC’s en stakeholders vanuit de gehele wereld om een ‘roadmap’ voor de toekomst uit te stippelen. DesignThinkers ontwerpt de Nederlandse bijdrage onder de titel "Dutch Masters". Hieronder een fragment uit de film.